Äpplepaj à la LCHF

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (22 votes cast)

LCHF  äppelpaj – har du börjat med LCHF (Low Carb High Fat) diet och kanske fortfarande vill unna dig en äppelpaj ibland? Hittade följande äppelpaj a lá LCHF recept  på Garlicas kostblogg. En mycket god LCHF äppelpaj för dig som går på LCHF diet!

Ingredienser

2 -3 äpplen
25 g smör
1 dl kokos
1 dl mandel/mandelspån
1 ägg
kanel
flytande honung

Gör så här

1. Skiva äpplena i tunna skivor.
2. Lägg tunnskivade äpplen i en smord eldfast form.
3. Mal kokos och mandel till mjöl i en mixer.
4. Strö över kanel och ringla flytande honung över (om du så vill).
5. Smält smöret, vispa i ägget, blanda med kokos- och mandelmjölet till en grynig massa.
6. Lägg den gryniga massan tunt över äppelskivorna
7. Lägg in äppelpajen i ugnen i 200 grader och i ca 20 minuter tills täcket är gyllenbrunt och hårt.
8. Lägg gärna folie över äppelpajen efter halva tiden – så att äpplena blir riktigt mjuka utan att ”pajdegen” blir bränd.

Serveringstips

Serverades med vispad grädde som smaksats med naturlig vaniljarom

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 7 votes)

Originally posted 2015-10-07 12:12:43. Republished by Blog Post Promoter

One thought on “Äpplepaj à la LCHF”

  1. Den ser jättegod ut! Se bara upp så det inte blir för mycket honung, eftersom det innehåller väldigt mycket kolhydrater. Nöj dig med en eller två matskedar till hela pajen och ät bara en portion, gärna direkt efter maten eller efter hård träning.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: -1 (from 3 votes)

Comments are closed.