Tag Archives: Äppelpaj

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (95 votes cast)

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Continue reading Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +12 (from 26 votes)

Originally posted 2015-07-08 23:21:39. Republished by Blog Post Promoter

Min egen äpplekaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (15 votes cast)

Min egen äpplekaka

Ingredienser

6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör så här

Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 17 votes)

Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter

Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (213 votes cast)

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept! Continue reading Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 20 votes)

Originally posted 2015-10-28 15:35:19. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med honung

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.7/10 (6 votes cast)

Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. Dela äpplena och ta bort kärnhuset. Tunnskaliga äpplen behöver inte skalas. Skär tunna, tunna skivor och lägg i vackert mönster över degen. Strö socker över och grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills degen fått fin färg. Värm honungen försiktigt och pensla över äpplena.

Servera ljummen med iskall vispad grädde eller lite fin vaniljsås.
Ingredienser
2-3 äpplen, syrliga
ca 2 msk strösocker
ca 2 msk flytande honung

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
salt, några korn
ca 60 g smör
1 ägg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-06-05 18:48:09. Republished by Blog Post Promoter

Holländsk äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (10 votes cast)

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj.

Portioner: 8-10

Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg äpplen
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär äpplena i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills äppelskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.

Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Originally posted 2015-05-27 16:47:16. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (20 votes cast)

Nyttigare äppelpajreceptet med havregryn – enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn.

Enklaste äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare äppelpajreceptet där man får en riktigt god äppelpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig äppelpaj så blir äppelpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
2. Lägg äpplena i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över äpplena.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över äppelskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 8 votes)

Originally posted 2015-07-21 00:54:53. Republished by Blog Post Promoter

Äppelkaka äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (74 votes cast)

Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Continue reading Äppelkaka äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)

Originally posted 2015-10-25 15:08:52. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med glass

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)

Denna mycket uppskattade paj brukar jag göra av James Grieve-äpplen. Gör pajdegen av lika delar (i vikt) mjöl och smör. Sätt till mjölet ca en matsked vatten per 100 g mjöl, och finfördela det fuktade mjölet. Låt stå 10 – 20 min. Knåda ihop mjöl och smör, låt det inte bli varmt eller ens ljummet. Gör ett mycket tunnt pajskal. Fodra en smord pajform med skalet (låt skalet vikas över kanten på formen). Continue reading Äppelpaj med glass

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-08-17 04:59:11. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (30 votes cast)

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 9 votes)

Originally posted 2015-10-01 11:39:18. Republished by Blog Post Promoter

Glutenfri äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (21 votes cast)

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Continue reading Glutenfri äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 7 votes)

Originally posted 2015-10-22 14:23:24. Republished by Blog Post Promoter