Tag Archives: Äppelpaj

Min egen äpplekaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (14 votes cast)

Min egen äpplekaka

Ingredienser

6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör så här

Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 15 votes)

Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter

Glutenfri äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (75 votes cast)

Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Continue reading Glutenfri äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 16 votes)

Originally posted 2015-08-11 04:02:35. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (28 votes cast)

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 9 votes)

Originally posted 2015-10-01 11:39:18. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med honung

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)

Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. Dela äpplena och ta bort kärnhuset. Tunnskaliga äpplen behöver inte skalas. Skär tunna, tunna skivor och lägg i vackert mönster över degen. Strö socker över och grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills degen fått fin färg. Värm honungen försiktigt och pensla över äpplena.

Servera ljummen med iskall vispad grädde eller lite fin vaniljsås.
Ingredienser
2-3 äpplen, syrliga
ca 2 msk strösocker
ca 2 msk flytande honung

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
salt, några korn
ca 60 g smör
1 ägg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-06-05 18:48:09. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med smuldeg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (57 votes cast)

Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Continue reading Äppelpaj med smuldeg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +15 (from 21 votes)

Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (87 votes cast)

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Continue reading Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +13 (from 25 votes)

Originally posted 2015-07-08 23:21:39. Republished by Blog Post Promoter

Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (205 votes cast)

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept! Continue reading Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 20 votes)

Originally posted 2015-10-28 15:35:19. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med mandelmassa

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.1/10 (81 votes cast)
Äppelpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god äppelpaj med mandelmassa. Äppelpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa. Continue reading Äppelpaj med mandelmassa
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -9 (from 33 votes)

Originally posted 2015-06-02 18:19:26. Republished by Blog Post Promoter

Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (37 votes cast)

Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Continue reading Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)

Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter

Holländsk äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (9 votes cast)

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj.

Portioner: 8-10

Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg äpplen
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär äpplena i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills äppelskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.

Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Originally posted 2015-05-27 16:47:16. Republished by Blog Post Promoter