Tag Archives: Äppelpaj

Helgas äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (5 votes cast)

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.

Skala och kärna ur äppel av en fast och gärna syrlig sort. Halvera äpplena, skiva dem i riktigt tunna skivor. Rada skivorna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 timme. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Servera ljummen eller kall, med eller utan vaniljsås!

Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl socker

Fyllning:
2 dl grädde
2 ägg
1 ½ dl socker
2 burkar gräddfil
1 tsk vaniljsocker
3 stora äppel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-07-15 00:20:23. Republished by Blog Post Promoter

Mammas äppelpaj!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (5 votes cast)

Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från äpplena och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!

Ingredienser:
1½ liter äpple
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Originally posted 2015-06-29 22:11:27. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (46 votes cast)

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Continue reading Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 12 votes)

Originally posted 2015-07-24 01:31:20. Republished by Blog Post Promoter

Apelsin och äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (10 votes cast)

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner klyftorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora äpplen i tunna klyftor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-05-18 15:01:53. Republished by Blog Post Promoter

Fransk äppelpaj (tarte tatin)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (27 votes cast)

Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Continue reading Fransk äppelpaj (tarte tatin)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 14 votes)

Originally posted 2015-09-13 09:37:10. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med kokos

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (26 votes cast)

Recept på äppelpaj med kokos – en smulpaj med äpplen och kokosflingor! Mycket gott och enkelt recept. Ett recept på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept! Continue reading Äppelpaj med kokos

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 8 votes)

Originally posted 2015-08-14 04:24:59. Republished by Blog Post Promoter

Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (347 votes cast)

Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Continue reading Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 28 votes)

Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter

Min egen äpplekaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (15 votes cast)

Min egen äpplekaka

Ingredienser

6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör så här

Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 17 votes)

Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter

Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (38 votes cast)

Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Continue reading Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)

Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter