Tag Archives: Kanel

Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.4/10 (14 votes cast)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 6 votes)

Originally posted 2015-06-23 21:12:18. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (19 votes cast)

Nyttigare äppelpajreceptet med havregryn – enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn.

Enklaste äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare äppelpajreceptet där man får en riktigt god äppelpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig äppelpaj så blir äppelpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
2. Lägg äpplena i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över äpplena.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över äppelskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Originally posted 2015-07-21 00:54:53. Republished by Blog Post Promoter

Äppelkaka med kanelgrädde

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (11 votes cast)

Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna äpplena – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två äpplen och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter

Ingredienser:
1 ½ – 2 dl vispgrädde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker

Blanda ner kanelen i grädden. Låt stå i 1 – 2 timmar. Vispa.

Äppelkaka
2 ägg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 äpplen
1 msk mjöl (japp – endast!)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 20 mandlar

Vispa äggen och sockret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Originally posted 2012-08-26 13:36:06. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med smuldeg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (59 votes cast)

Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Continue reading Äppelpaj med smuldeg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +15 (from 21 votes)

Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter

Maggans äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.9/10 (34 votes cast)

Äppelkaka i långpanna – ett enkelt och gott recept på äppelkaka i långpanna! Continue reading Maggans äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Originally posted 2015-09-19 10:26:42. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj på härliga vinteräpplen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (10 votes cast)

Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica!  Receptet är en blandning  av skånsk äppelpaj och smulpaj. Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter

Holländsk äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (10 votes cast)

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj.

Portioner: 8-10

Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg äpplen
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär äpplena i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills äppelskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.

Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Originally posted 2015-05-27 16:47:16. Republished by Blog Post Promoter

Kurts äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)

Så här gör du
Smörj en form, 24-26 cm med smör och ströbröd.
Smält smör, häll i mjölk och kaffepulver och koka upp.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Blanda ägg och socker med mjölkblandning och mjölblandning och häll i formen.
Skala ner äpplen och skär i bitar, blanda äpplena med kanel och socker.
Stick ner i smeten.
Grädda på nedre falsen i 175 grader i 40 minuter.
Känn med en sticka om kakan känns torr.
Strö över florsocker.
Servera med vaniljsocker eller grädde.

Ingredienser:
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör
1 dl mjölk
2 msk kaffepulver(bryggkaffe)
3,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

3 stora äpplen
2 kryddmått kanel
1 tsk socker
Florsocker

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-01-26 18:42:14. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (30 votes cast)

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 9 votes)

Originally posted 2015-10-01 11:39:18. Republished by Blog Post Promoter