Äppelpajen

Kanske den godaste äppelpajen som gjorts någonsin! Smarrig och god!

Ingredienser

(4 portioner)

Pajdeg

2 dl vetemjöl
1 msk sockar
75 g smör
2 tsk vatten

Fyllning

3 msk vatten, rumstempererat
4 st äpplen, stora
3 msk socker

Gör så här

Pajdeg

  • Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i mjölet.
  • Späd med vatten och kör vidare tills degen samlar sig.
  • Ta ut den ur matberedaren och kläm ihop till en fast deg.
  • Packa in och förvara den kallt i minst en timme.

Fyllning

  • Kavla ut degen till en tunn, rund botten och lägg den i en pajform, ca 25 cm.
  • Pricka med en gaffel och pensla med 1 msk smör.
  • Skala äpplena, skär dem i ca 3 mm tjocka skivor och fördela dem över hela formen.
  • Pensla med 2 msk smör och strö socker över.
  • Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Originally posted 2014-12-27 11:46:34. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *