Äppelpaj a lá LCHF

LCHF äppelpaj – har du börjat med LCHF diet och kanske fortfarande vill unna dig en äppelpaj ibland? Hittade följande äppelpaj alá LCHF recept  på Karin Melchersson kostblogg. En smarrig och god LCHF äppelpaj för dig som går på LCHF diet!

Ingredienser, pajfyllning

1 Äpple

Ingredienser, pajdeg

Hasselnötter
Sötmandel
Riven kokos
Smör

Äppelpaj LCHFGör så här

1. Skiva äpplena i tunna skivor.
2. Lägg äppelskivor i en liten ugnsform.
3. Strö över kanel och eventuellt sukrin över äppelskivorna.
4. Ta lika delar av hasselnötter, sötmandel och riven kokos.
5. Mixa allt i matberedaren tills det blev finfördelat.
6. Tillsätt smör och blanda ihop smuldegen.
7. Täck äppelskivorna med smuldegen.
8. Grädda i 200 grader, tills äppelpajen har fått fin färg.

LCHF tips!

Denna efterrätt innehåller en del kolhydrater så det är ingenting du bör äta varje dag om du följer en strikt LCHF diet. Däremot så kan du gott unna dig 1 bit när du gjort bra ifrån under längre period. Ät äppelpajen direkt efter maten – då blir portionen per automatik lite mindre!

Denna lilla äppelpaj (endast 1 äpple) ca 4 (små) portioner och näringsinnehållet ligger på under 20 g kolhydrater för hela pajen, dvs 1 bit innehåller ca 5 g kolhydrater.

Jämfört med annat efterrättsliknande så är LCHF äppelpajen riktigt nyttig:

  • 1 bit (100 g) fransk äppelkaka – 15 g kolhydrater
  • 1 bit cheesecake (100 g) – 21 g kolhydrater
  • 1 bit (100 g) Sachertårta – 48 g kolhydrater

Originally posted 2015-03-16 04:34:49. Republished by Blog Post Promoter

One thought on “Äppelpaj a lá LCHF”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *