Category Archives: Äppelpaj

Äppelpaj med katrinplommon och valnötter

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (8 votes cast)

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Portioner: 4

Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 äpplen
1/2 dl valnötter
10 kärnfria katrinplommon
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
2 1/2 dl Kelda mellangrädde

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Originally posted 2015-02-16 23:55:17. Republished by Blog Post Promoter

Mammas äppelpaj!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (6 votes cast)

Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från äpplena och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!

Ingredienser:
1½ liter äpple
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-06-29 22:11:27. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med kesella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (23 votes cast)

Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Continue reading Äppelpaj med kesella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)

Originally posted 2015-09-25 10:56:51. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig äppelpaj som inte får missas!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.9/10 (89 votes cast)

Knäckig äppelpaj som inte får missas! Trebarnsmorsans knäckiga äppelpaj. Hon varnar för att detta kan vara den godaste äppelpajen du har ätit och jag är villig att hålla med henne.”Ni har aldrig ätit en godare äppelpaj. Jag lovar.” Trebarnsmorsan! Trebarnsmorsans “Jag får svära i min egen blogg va? Satan vad gott! Min bästa uppfinning hittills 😉 Skönt tuggmotstånd på pajdegen, äpplen som förvandlats till marmelad och knäckig maräng, mums!” Continue reading Knäckig äppelpaj som inte får missas!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 19 votes)

Originally posted 2014-12-21 10:25:51. Republished by Blog Post Promoter

Apelsin och äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (14 votes cast)

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner klyftorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora äpplen i tunna klyftor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Originally posted 2015-05-18 15:01:53. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (52 votes cast)

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Continue reading Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 13 votes)

Originally posted 2015-07-24 01:31:20. Republished by Blog Post Promoter

Fransk äppelpaj (tarte tatin)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (29 votes cast)

Fransk äppelpaj! En riktigt smarrig fransk äppelpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk äppelpaj (tarte tatin). Smarrigaste franska äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som är både enkelt och gott. Continue reading Fransk äppelpaj (tarte tatin)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 16 votes)

Originally posted 2015-09-13 09:37:10. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med smultopping

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (13 votes cast)

Äppelpaj recept med smultopping som Malin Hellberg och Peter gjorde tillsammans! Hon tycker att pajen är barnsligt lätt att göra och lika barnsligt gott att äta! Pajen passar utmärkt med någon av de svenska äppelsorterna som finns att köpa i affärerna nu (om man inte har ett eget äppelträd förstås, det vore ju det optimala). Receptet hittade hon hos Emelie, och gjorde några yttepyttesmå förändringar. Continue reading Äppelpaj med smultopping

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Originally posted 2015-03-07 03:08:04. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med kokos

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (28 votes cast)

Recept på äppelpaj med kokos – en smulpaj med äpplen och kokosflingor! Mycket gott och enkelt recept. Ett recept på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept! Continue reading Äppelpaj med kokos

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 9 votes)

Originally posted 2015-08-14 04:24:59. Republished by Blog Post Promoter