Knäckig äppelpaj som inte får missas!

Knäckig äppelpaj som inte får missas! Trebarnsmorsans knäckiga äppelpaj. Hon varnar för att detta kan vara den godaste äppelpajen du har ätit och jag är villig att hålla med henne.”Ni har aldrig ätit en godare äppelpaj. Jag lovar.” Trebarnsmorsan! Trebarnsmorsans “Jag får svära i min egen blogg va? Satan vad gott! Min bästa uppfinning hittills 😉 Skönt tuggmotstånd på pajdegen, äpplen som förvandlats till marmelad och knäckig maräng, mums!”

Ingredienser

100 g smör
1 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål!
  • Smält smöret och häll över!
  • Låt degen vila en stund i kylskåp.
  • Skala 4-5 äpplen och skär dom i tunna klyftor.
  • Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl.
  • Tryck ut degen i en pajform! Häll över äppelblandningen och pudra lite kanel över!
  • Grädda i 200°C i ca 25 minuter, äpplena ska vara nästan klara.
  • Vispa en maräng av två äggvitor och ca 1 dl socker.
  • Tänk på att man ska kunna vända skålen utan att marängen ramlar ut, då är den klar.
  • Ta ut pajen ur ugnen och bred marängen över.
  • Det är klart när marängen känns torr och har fått färg.

 

 

 

Originally posted 2014-12-21 10:25:51. Republished by Blog Post Promoter

4 thoughts on “Knäckig äppelpaj som inte får missas!”

  1. Ska man sätta in den i ugnen en gång till efter man har brett på marängen eller ska man bara bre på marängen och så får den vara klar så?

  2. det är en mycket god äppelpaj har haft grannar på besök och de älskar pajen .Har provat med bittermandelolja och en eller två droppar inte mer är också gott. såg att en frågade efter om man kunde ha på marängen på en gång och det kan man inte äpplen måste gräddas först

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *