Äppelpaj med kesella

Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå.

Ingredienser

Pajsmulor

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör

Pajdeg

1 dl filmjölk
1 ägg

Pajfyllning

1 burk (250 g) Kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron
2-3 äpplen

Gör så här

  • Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor.
  • Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten.
  • Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter).
  • Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten.
  • Skala, kärna ur och skiva äpplena och lägg dem över fyllningen.
  • Avsluta med att strö över de återstående smulorna.
  • Grädda i 200 i ca 30 minuter.

Serveringstips

Serveras kall!

Originally posted 2015-09-25 10:56:51. Republished by Blog Post Promoter

3 thoughts on “Äppelpaj med kesella”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *