Smarrig knaprig äppelpaj!

Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås! Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt!

 

Ingredienser

1 pajform
6 äpplen, skalade och skurna i skivor
150 gr smält smör
3 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl sirap
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Gör så här

Skala och skiva äpplena. Lägg i pajformen.
Smält smöret och blanda ner övriga ingredienser.
Bred smeten över äpplena och in i ugnen på 175°C i ca 30 min.

Egengjord vaniljsås

2 dl grädde, vispad
2 äggulor
2 msk florsocker
1-2 tsk vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker

Gör så här

Vispa grädden.
Blanda äggulor, florsocker, vaniljpulver för sig till en smet.
Rör ner äggsmeten med grädden.

Originally posted 2015-08-26 06:29:30. Republished by Blog Post Promoter

2 thoughts on “Smarrig knaprig äppelpaj!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *