Äppelpaj med mandelmassa

Äppelpaj med mandelmassa – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med mandelmassa – enklaste äppelpajreceptet med mandelmassa.

Tillagning

(8 portioner)

Tidsåtgång

ca 1 timme och 30 minuter

Ingredienser, pajdeg

125 g margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl florsocker
1 ägg

Ingredienser, pajfyllning:

3-5 syrliga äpplen
250 g mandelmassa
3 ägg
1 dl mjölk
1/2 dl råsocker

Gör så här

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö över råsockret.

Gräddning

Grädda i nedre delen av ugnen 30?40 minuter.

Servering

Servera ljummen eller kall, gärna med vaniljsås, vaniljglass eller lättvispad grädde.

Originally posted 2015-05-21 15:17:15. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *