Jennies äppelpaj

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

Ingredienser:

10 äpplen

3 msk mald kanel

1 dl socker

150 g smör

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ dl sirap

Gör så här:

      1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.
      2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.
      3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på äppelklyftorna och klicka sedan på resten av smeten
      4. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

Originally posted 2015-08-08 03:31:28. Republished by Blog Post Promoter

One thought on “Jennies äppelpaj”

  1. Jag provade pajen men jag tyckte mängden äpplen värkade lite väl mycket för den lilla mängd deg så ja gjorde degen ggr 2 och använde 6 gröna äpplen som jag “marinerade” i socker, kanel och malen ingefära. Det blev ju supergott! serverade med hemkokt vaniljsås. Mums!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *