En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.
Ingredienser:
10 äpplen
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap
Gör så här:
- 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.
- 2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.
- 3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på äppelklyftorna och klicka sedan på resten av smeten
- 4. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.
Originally posted 2015-08-08 03:31:28. Republished by Blog Post Promoter
Jag provade pajen men jag tyckte mängden äpplen värkade lite väl mycket för den lilla mängd deg så ja gjorde degen ggr 2 och använde 6 gröna äpplen som jag “marinerade” i socker, kanel och malen ingefära. Det blev ju supergott! serverade med hemkokt vaniljsås. Mums!