Mammas knäckiga äppelpaj

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept!

(4 – 6 portioner)

Tillagningstid: 60 min

Ingredienser

* 6 – 8 äpplen
* 1 valfri mängd socker
* 1 valfri mängd kanel

Täcke

* 125 g smör eller
125 g margarin
* 1.5 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 0.75 tsk bakpulver

Gör så här

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i skivor och lägg i en smord form. Strö över socker och kanel.
  • Gör täcket. Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser. Smula täcket över äpplen.
  • Sätt in i ugnen 25 – 40 min, tills täcket fått fin färg och äpplena är lagom mjuka.

Serveringstips

Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Originally posted 2015-10-28 15:35:19. Republished by Blog Post Promoter

One thought on “Mammas knäckiga äppelpaj”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *