Anitas rörda äppelkaka

Äppelkaka i långpanna! Anitas rörda äppelkaka  – en riktigt god äppelkaka i långpanna!

  • Portioner: 6-8
  • Tillagningstid: 90 minuter

INGREDIENSER

  • 100 g margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

FYLLNING:

  • 2-3 äpplen, i klyftor
  • 1 tsk kanel
  • 3 tsk socker


 

Gör så här

  • Rör om smör och socker smidigt.
  • Blanda i ägg och vaniljsocker.
  • Blanda ihop mjöl och bakpulver.
  • Rör ned mjölk omväxlande med mjölet i smeten.
  • Bred ut smeten i en smord och bröad gjutjärnsstekpanna (eller långpanna, form etc).
  • Skala äpplen, urkärna. Skär i klyftor. Vänd i socker/kanelblandningen och stick dem i smeten.
  • Grädda i 45 min 175 grader.
  • Njut!

Originally posted 2015-04-24 12:06:23. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *