Tag Archives: Havregryn

Min egen äpplekaka

Min egen äpplekaka

Ingredienser

6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör så här

Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.

Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste äppelpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Continue reading Världens enklaste äppelpaj

Originally posted 2015-07-24 01:31:20. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med lågt GI

En riktigt god och nyttig äppelpaj med lågt GI. Äppelpajen är väldigt enkel och det går väldigt snabbt göra äppelpajen. Enkel äppelpaj smulpaj gjord på äpplen och  –  äppelpaj med lågt GI. Continue reading Äppelpaj med lågt GI

Originally posted 2015-09-07 08:31:28. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med smultopping

Äppelpaj recept med smultopping som Malin Hellberg och Peter gjorde tillsammans! Hon tycker att pajen är barnsligt lätt att göra och lika barnsligt gott att äta! Pajen passar utmärkt med någon av de svenska äppelsorterna som finns att köpa i affärerna nu (om man inte har ett eget äppelträd förstås, det vore ju det optimala). Receptet hittade hon hos Emelie, och gjorde några yttepyttesmå förändringar. Continue reading Äppelpaj med smultopping

Originally posted 2015-03-07 03:08:04. Republished by Blog Post Promoter