Äppelpaj på härliga vinteräpplen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (10 votes cast)

Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica!  Receptet är en blandning  av skånsk äppelpaj och smulpaj.

Ingredienser

Pajbotten

Smör, att smöra formen med
2 dl ströbröd

Pajfyllning

5-6 äpplen
3 dl äppelmos
3 msk mald kanel

Smultopping

250 g smör
2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl ströbröd
2 dl vetemjöl
en nypa salt

Gör så här

Knäckig äppelpaj på vinteräpplen

  • Smöra formen och fördela ströbrödet över botten.
  • Skala, kärna ur och bita upp äpplena.
  • Blanda äppelbitarna med äppelmos och kanel, ställ åt sidan.
  • Gör smultoppingen; använd en rejäl bakskål med hög kant och vispa ihop alla ingredienser med elvisp.
  • Häll ner äppelblandningen i formen och strö över smultoppingen.
  • Grädda kakan nederst i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader, ställ ner värmen till 150 grader och grädda 20 minuter till för att få mer krisp i toppingen.

Serveringstips

Servera kakan med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.