Äppelpaj med smultopping

Äppelpaj med smultopping

Äppelpaj recept med smultopping som Malin Hellberg och Peter gjorde tillsammans! Hon tycker att pajen är barnsligt lätt att göra och lika barnsligt gott att äta! Pajen passar utmärkt med någon av de svenska äppelsorterna som finns att köpa i affärerna nu (om man inte har ett eget äppelträd förstås, det vore ju det optimala). Receptet hittade hon hos Emelie, och gjorde några yttepyttesmå förändringar.

Ingredienser, pajfyllningÄppelpaj med smultopping
4-5 syrliga äpplen
smör
kanel
kardemumma
vaniljsocker

Ingredienser, smultopping
150 g smör
2½ dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ dl strösocker
3-4 msk sirap
en nypa salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Skiva äpplorna. Stek dem i en klick smör tillsammans med kanel, kardemumma och vaniljsocker. Häll över i en ugnsfast form. Gör smultoppingen genom att smälta smöret och blanda det med havregryn, mjöl, socker, sirap och salt. Rör ihop till en grynig massa. Strö smultoppingen över äpplena och ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills ytan är gyllene och äpplena mjuka.

Servering:

Servera med vaniljsås eller vaniljvisp.

Originally posted 2015-03-07 03:08:04. Republished by Blog Post Promoter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *