Tag Archives: Smulpaj

Smarrig knaprig äppelpaj!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.4/10 (215 votes cast)

Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås! Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt! Continue reading Smarrig knaprig äppelpaj!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +13 (from 31 votes)

Originally posted 2015-08-26 06:29:30. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med kesella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (20 votes cast)

Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Continue reading Äppelpaj med kesella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Originally posted 2015-09-25 10:56:51. Republished by Blog Post Promoter

Apelsin och äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (10 votes cast)

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner klyftorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora äpplen i tunna klyftor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-05-18 15:01:53. Republished by Blog Post Promoter