Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa.
(10-12 portioner)
Ingredienser
3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten
Pajfyllning
50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 äpplen
kanel efter behag
Gör så här
1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
Tillagning fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och klyfta äpplena. Blanda äppelklyftorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
Serveringstips
Servera med glass, grädde eller vaniljsås.
Originally posted 2015-08-11 04:02:35. Republished by Blog Post Promoter