Category Archives: Äppelpaj

Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (346 votes cast)

Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott! Continue reading Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 27 votes)

Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (28 votes cast)

Äppelpaj – en fantastiskt god äppelpaj som är lite annorlunda än de vanliga och lite tråkiga äppelpajerna. Om du är sugen på en utmanande och belönande äppelpaj så är denna äppelpaj variant den solklara vinnaren! Självklart är det med hemmagjord vaniljsås i äppelpajen. Continue reading Äppelpaj med vaniljsås i pajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 9 votes)

Originally posted 2015-10-01 11:39:18. Republished by Blog Post Promoter

Glutenfri äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.8/10 (75 votes cast)

Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Continue reading Glutenfri äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 16 votes)

Originally posted 2015-08-11 04:02:35. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (18 votes cast)

Nyttigare äppelpajreceptet med havregryn – enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn.

Enklaste äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare äppelpajreceptet där man får en riktigt god äppelpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig äppelpaj så blir äppelpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
2. Lägg äpplena i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över äpplena.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över äppelskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Originally posted 2015-07-21 00:54:53. Republished by Blog Post Promoter

Annorlunda äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (12 votes cast)

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt skum.
Continue reading Annorlunda äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 8 votes)

Originally posted 2015-07-27 01:35:06. Republished by Blog Post Promoter

Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (37 votes cast)

Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Continue reading Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 8 votes)

Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med smuldeg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (57 votes cast)

Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Continue reading Äppelpaj med smuldeg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +15 (from 21 votes)

Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med honung

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)

Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. Dela äpplena och ta bort kärnhuset. Tunnskaliga äpplen behöver inte skalas. Skär tunna, tunna skivor och lägg i vackert mönster över degen. Strö socker över och grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills degen fått fin färg. Värm honungen försiktigt och pensla över äpplena.

Servera ljummen med iskall vispad grädde eller lite fin vaniljsås.
Ingredienser
2-3 äpplen, syrliga
ca 2 msk strösocker
ca 2 msk flytande honung

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
salt, några korn
ca 60 g smör
1 ägg

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-06-05 18:48:09. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (87 votes cast)

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Continue reading Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +13 (from 25 votes)

Originally posted 2015-07-08 23:21:39. Republished by Blog Post Promoter

Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (205 votes cast)

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept! Continue reading Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 20 votes)

Originally posted 2015-10-28 15:35:19. Republished by Blog Post Promoter