Drottningens äppelkaka – recept på Drottningens äppelkaka – ett smarrigt recept på äppelkaka. Continue reading Drottningens äppelkaka
Originally posted 2015-08-02 03:10:57. Republished by Blog Post Promoter
Drottningens äppelkaka – recept på Drottningens äppelkaka – ett smarrigt recept på äppelkaka. Continue reading Drottningens äppelkaka
Originally posted 2015-08-02 03:10:57. Republished by Blog Post Promoter
Ett härligt och enkelt fransk äppelkaka recept.
Ingredienser:
3/4 kg (6 medelstora) äpplen
1 dl mandel eller hasselnötter
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
2 ägg
Gör så här
1. Hacka mandeln.
2. Rör smör och socker smidigt och poröst.
3. Skilj gulor och vitor.
4. Blanda smör, socker, mandel och gulor till en smet.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i äggviteskummet.
6. Smörj en ugnssäker form (ca 25 cm i diameter).
7. Riv äpplena grovt och med skalet kvar, direkt ner i formen.
8. Klicka över smeten och bred ut den så den täcker äppelraspet.
9. Sätt in fatet i 225 grader i mitten av ugnen och grädda kakan i 25 minuter.
10. Serveras med ljummen glass eller vaniljsås
Tips:
Istället för äpplen kan man ta päron eller hälften äpplen och hälften päron.
Originally posted 2015-09-04 08:17:18. Republished by Blog Post Promoter
Tina smördegsplattan. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplen och skiva dem. Smält smör i liten stekpanna (alt. använd en metallring), på medellåg värme. Strö socker och kanel i pannan. Lägg i tre lager äpplen med aprikossylt över. Steg på svag värme i 5 minuter.
Skär ut en smördegsplatta i samma storlek som stekpannan eller metallringen. Lägg den som ett lock över äpplena. Sätt in pannan i ugnen 20 minuter.
Ta ut pannan och vänd äppelkakan upp och ner på en tallrik. Serveras ljummen.
Ingredienser:
Äpple
Aprikossylt
Smördeg
Socker
Kanel (mald)
Smör
Originally posted 2015-07-30 02:18:22. Republished by Blog Post Promoter
Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna äpplena – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två äpplen och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter
Ingredienser:
1 ½ – 2 dl vispgrädde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker
Blanda ner kanelen i grädden. Låt stå i 1 – 2 timmar. Vispa.
Äppelkaka
2 ägg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 äpplen
1 msk mjöl (japp – endast!)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 20 mandlar
Vispa äggen och sockret.
Originally posted 2012-08-26 13:36:06. Republished by Blog Post Promoter
Fransk äppelkaka – recept på en riktig god Fransk äppelkaka! Continue reading Fransk äppelkaka
Originally posted 2015-11-03 16:07:21. Republished by Blog Post Promoter
Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd äppelklyftorna i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader. En väldigt god kaka som blir saftig.
Ingredienser:
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
1 ägg
2 dl mjölk eller grädde
3-4 äpplen i klyftor
kanel och socker
Originally posted 2015-09-22 10:40:28. Republished by Blog Post Promoter
Recept på äppelkaka, äppelpaj som är en smulpaj med äpplen. Enkel och god äppelpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Continue reading Äppelkaka äppelpaj
Originally posted 2015-10-25 15:08:52. Republished by Blog Post Promoter
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och strö ett tunt lager kokos i formen (även en bit upp på kanterna).
Blanda keso, russin, mandel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, tilllsätt apelsinsaft och rör ner i kesoblandningen. Bred ut hälften av smeten i formen. Skiva äpplena tunt och lägg dem som “taktegel” över kesoblandningen. Bred ut resten av blandningen över äpplena.
Grädda kakan ca 40 minuter. Pudra över litet kanel och servera med lättvispad grädde.
Övrigt:
6 port.
Innehåll:
500 g keso
1 dl russin
1 dl grovhackad mandel
3-4 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
saft från 1 pressad apelsin
3 röda äpplen, gärna syrliga
kokos till formen
kanel
2 dl lättvispad grädde
Originally posted 2015-09-01 07:22:22. Republished by Blog Post Promoter
Det här behöver du:
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 gr smör
1 ägg
5 äpplen (granny smith)
2 msk kanel
2 msk socker
Så här gör du:
Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet, blanda med kanel och 2 msk socker. Blanda övriga ingredienser till en smulig deg. Smöra en kakform. Tryck ut hälften av degen i botten, lägg de rivna äpplena emellan och avsluta med degen smulad över. Baka i 200 grader cirka 30 minuter.
Originally posted 2015-01-05 13:19:11. Republished by Blog Post Promoter
Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°C. Skala, kärna ur och skär äpplena i tjocka klyftor.
Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med äppelklyftor varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och lägg dem i vackert mönster ovanpå äppelklyftorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills äpplena känns mjuka. Strö över lite florsocker. Servera med vaniljsås.
Ingredienser
Portioner: 4
DEG:
4 1/2 dl vetemjöl
200 g smör
1 tsk vaniljsocker
FYLLNING:
5 äpplen (ca 700 g)
2 msk kanel
TILL SERVERING:
florsocker
vaniljsås
Läcker äppelkaka
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Originally posted 2015-05-12 14:10:14. Republished by Blog Post Promoter