Knäckig äppelpaj

Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig äppelpaj som tar ca 20 minuter att tillaga.

Ingredienser (12 portioner)

  • 12 medelstora höstäpplen (vanliga äpplen går bra)
  • 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn)
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • Beredning

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skölj äpplena, ta ur kärnhusen. Skär äpplena i grova klyftor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
    3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över klyftorna.
    4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck äpplena helt.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    6. När äpplena fått fin färg är pajen klar!

    Servera pajen ljummen med vaniljglass.

    Tips!
    Gör den lite nyttigare genom att:
    – byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Den blir även mycket knäckigare. Mums!
    – använda mindre smör

    Originally posted 2015-10-10 12:38:59. Republished by Blog Post Promoter

    One thought on “Knäckig äppelpaj”

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *