En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar…
Ingredienser
( Muffins 6 portioner)
Ingredienser, pajdeg:
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör
Ingredienser, fyllning:
4 äpplen
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel
Gör så här:
Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över äpplena. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
Originally posted 2015-08-23 05:57:10. Republished by Blog Post Promoter
jag tycker om äppelpaj
Vad kan man använda istället för mandel om man är allergisk mot mandel? Kan man kanske skippa den helt?
Hej! Min smet blev oxå lös, fastän jag lät den sjuda.. Skulle den varit på spisen längre?
säger bara SUPER god. jag gillar inte äpplepaj i vanliga fall men denna älskar jag…
Mycket god paj! Tosca täcket gjorde mycket o havregrynen i botten. 8 damer smaka ikväll och alla ville ha receptet. Kan rekommenderas! Serverade med Ekströmsgammaldfags vaniljsås.
skitrecept blev ju bara deg o smörja av alltihop
Hej Daniel,
Tack för kommentaren, vilket ger oss en chans att utvärdera receptet! Dock får dubbla budskap vad gäller detta recept! Vänligen förklara vad som gjorde att du inte lyckades då det verkar finnas andra som har fått det att fungera och tyckt att det varit ett bra recept!
Förklara vad som gick snett så ska vi förtydliga receptet med avseende på det!
Mvh
Äppelpaj.se
WOW!
Supersmarrig. Gjorde denna första gången till en “dagisfest” hemma; älskad av alla, små som stora!