Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.4/10 (349 votes cast)

Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott!

Ingredienser fyllning:

– 5 äpplen (fasta, syrliga)
– 1 dl socker
– 1 msk kanel

Ingredienser pajdeg:

– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:

Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäker form. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +9 (from 29 votes)

Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter

11 thoughts on “Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet”

  1. Hej igen!
    Ville bara säga att min äpple paj blev jätte gått ))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Jag har aldrig tålamod med detaljer. Så jag har slängt i smörad formen äpplen bitar och socker potatis mjöl, vätemjöl, margarin, lite havre gryn, lite äpple juice och kanel hahah vi får se vad de blir

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Äppelpajen är jättegod gör bara dubbel sats då blir det jättebra!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  4. Äppelpajen är jättegod. Rekommenderar den starkt. Baka den!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 4 votes)
  5. Bra grundrecept men som ovanstående skriver så ta lite mer smör. Eftersom lekmannen i mig inte förstår hur man skall spritsa ut deg så platta jag till deg i handen och “pussla” ut den över äpplena. Sen tog jag och rev lite vit choklad och strödde över. Mumma!!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 4 votes)
  6. Ursäkta men detta recept gör jag då rakt inte igen! Ingen aning vad jag gjorde för fel då jag följde receptet men efter knappt 10 minuter i ungen kokade hela pajen!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  7. tycker att det är ett super recept och har gjort den ca 5ggr på 2veckor. Idag gjorde jag med lite vit choklad och kokos flingor i för att lyxa till det för lite speciella gäster 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.1/5 (7 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 6 votes)
  8. oh…never mind, det är bara jag som är blind. sorry

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.2/5 (5 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +3 (from 5 votes)
  9. Men…är pajdegen bara vetemjöl? Låter lite torrt tycker jag allt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.3/5 (7 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +2 (from 6 votes)
  10. Detta receptet var jätte bra, men det behövs lite mer margarin / smör eftersom degen inte fastnar så bra.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.3/5 (9 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +4 (from 6 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.