Knäckäppelpaj

En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar…

Ingredienser

( Muffins 6 portioner)

Ingredienser, pajdeg:

1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör

Ingredienser, fyllning:

4 äpplen
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över äpplena. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Originally posted 2015-08-23 05:57:10. Republished by Blog Post Promoter

8 thoughts on “Knäckäppelpaj”

  1. Mycket god paj! Tosca täcket gjorde mycket o havregrynen i botten. 8 damer smaka ikväll och alla ville ha receptet. Kan rekommenderas! Serverade med Ekströmsgammaldfags vaniljsås.

    1. Hej Daniel,

      Tack för kommentaren, vilket ger oss en chans att utvärdera receptet! Dock får dubbla budskap vad gäller detta recept! Vänligen förklara vad som gjorde att du inte lyckades då det verkar finnas andra som har fått det att fungera och tyckt att det varit ett bra recept!

      Förklara vad som gick snett så ska vi förtydliga receptet med avseende på det!

      Mvh
      Äppelpaj.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *