Category Archives: Smulpaj

Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (208 votes cast)

Mammas knäckiga äppelpaj – alla mammor har sina äppelpaj recept – här är min mammas äppelpaj recept. Ett enkelt och smarrig äppelpaj recept! Continue reading Mammas knäckiga äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 20 votes)

Originally posted 2015-10-28 15:35:19. Republished by Blog Post Promoter

Ebbas Äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (34 votes cast)

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över äppelklyftorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde

Ugn: 175°
5-6 goda äpplen (skalas, kärnas ur och skärs i klyftor, som läggs i en ugnsfast form)
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
(Kryddorna blandas väl med äppelklyftorna)

Deg:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g (!!) smör

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +11 (from 15 votes)

Originally posted 2015-03-04 02:50:45. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med kesella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.7/10 (20 votes cast)

Den godaste äppelpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå. Continue reading Äppelpaj med kesella

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Originally posted 2015-09-25 10:56:51. Republished by Blog Post Promoter

Apelsin och äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (10 votes cast)

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner äppelklyftorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner klyftorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora äpplen i tunna klyftor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Originally posted 2015-05-18 15:01:53. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.9/10 (42 votes cast)

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Continue reading Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 10 votes)

Originally posted 2015-07-24 01:31:20. Republished by Blog Post Promoter