Äppelkaka i långpanna – ett enkelt och gott recept på äppelkaka i långpanna! Continue reading Maggans äppelkaka
Originally posted 2015-09-19 10:26:42. Republished by Blog Post Promoter
Äppelkaka i långpanna – ett enkelt och gott recept på äppelkaka i långpanna! Continue reading Maggans äppelkaka
Originally posted 2015-09-19 10:26:42. Republished by Blog Post Promoter
Hacka ihop smör, mjöl, socker och en äggula i matberedaren eller direkt på bakbordet. Arbeta ihop till en deg som får vila i kylskåpet minst en halvtimme.
Tryck ut degen i aluminiumform eller i en form med löstagbar kant (24cm diameter). Skala äpplena och dela dem i kvartar. Skär äpplena i klyftor och lägg i formen. Vispa ihop crème fraiche, ägg, socker och vanilj. Häll smeten över äpplena.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Servera med crème fraiche.
2dl vetemjöl, 1msk socker, 75g smör, 1 äggula.
Fyllning: 3-4 äpplen, 2dl crème fraiche, 2 ägg, 3/4dl socker, 1tsk vanilj.
Sätt ugnen på 200 grader.
Originally posted 2015-08-20 05:43:48. Republished by Blog Post Promoter
Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form.
Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över – strö över kakan.
Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
Ett recept på en klassisk svensk äppelkaka. Ett recept på en mycket god och saftig äppelkaka.
Klocka Tid: 1 timme
Muffins 1 sockerkaka
Du behöver:
Sockerkaka:
100 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk socker
½ msk kanel
Gör så här:
Originally posted 2012-07-22 12:26:36. Republished by Blog Post Promoter
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i 6-8 klyftor. Koka klyftorna i vatten, vin och strösocker till en ganska lös kompott. Rör samman ingredienserna till täcket så det blir en jämn smet. Bred ut äppelkompotten i en smord ugnssäker form och täck med mandelsmeten. Grädda kakan i 225 graders ugn cirka 20 minuter. Servera den ljum med iskall vaniljsås.
Ingredienser 4-5 port.:
# 4-5 stora, syrliga äpplen
# 1 dl vatten
# 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
# 1/2-1 dl socker (beroende på äpplenas syrlighet)
# Täcke:
# 100 g smör
# 1 dl strösocker
# 100 g skållad och mald sötmandel
# 1 ägg
Originally posted 2015-07-02 22:47:09. Republished by Blog Post Promoter
Drottningens äppelkaka – recept på Drottningens äppelkaka – ett smarrigt recept på äppelkaka. Continue reading Drottningens äppelkaka
Originally posted 2015-08-02 03:10:57. Republished by Blog Post Promoter
Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna äpplena – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två äpplen och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter
Ingredienser:
1 ½ – 2 dl vispgrädde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker
Blanda ner kanelen i grädden. Låt stå i 1 – 2 timmar. Vispa.
Äppelkaka
2 ägg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 äpplen
1 msk mjöl (japp – endast!)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 20 mandlar
Vispa äggen och sockret.
Originally posted 2012-08-26 13:36:06. Republished by Blog Post Promoter
Ett härligt och enkelt fransk äppelkaka recept.
Ingredienser:
3/4 kg (6 medelstora) äpplen
1 dl mandel eller hasselnötter
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
2 ägg
Gör så här
1. Hacka mandeln.
2. Rör smör och socker smidigt och poröst.
3. Skilj gulor och vitor.
4. Blanda smör, socker, mandel och gulor till en smet.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i äggviteskummet.
6. Smörj en ugnssäker form (ca 25 cm i diameter).
7. Riv äpplena grovt och med skalet kvar, direkt ner i formen.
8. Klicka över smeten och bred ut den så den täcker äppelraspet.
9. Sätt in fatet i 225 grader i mitten av ugnen och grädda kakan i 25 minuter.
10. Serveras med ljummen glass eller vaniljsås
Tips:
Istället för äpplen kan man ta päron eller hälften äpplen och hälften päron.
Originally posted 2015-09-04 08:17:18. Republished by Blog Post Promoter
Tina smördegsplattan. Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplen och skiva dem. Smält smör i liten stekpanna (alt. använd en metallring), på medellåg värme. Strö socker och kanel i pannan. Lägg i tre lager äpplen med aprikossylt över. Steg på svag värme i 5 minuter.
Skär ut en smördegsplatta i samma storlek som stekpannan eller metallringen. Lägg den som ett lock över äpplena. Sätt in pannan i ugnen 20 minuter.
Ta ut pannan och vänd äppelkakan upp och ner på en tallrik. Serveras ljummen.
Ingredienser:
Äpple
Aprikossylt
Smördeg
Socker
Kanel (mald)
Smör
Originally posted 2015-07-30 02:18:22. Republished by Blog Post Promoter
Fransk äppelkaka – recept på en riktig god Fransk äppelkaka! Continue reading Fransk äppelkaka
Originally posted 2015-11-03 16:07:21. Republished by Blog Post Promoter
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och strö ett tunt lager kokos i formen (även en bit upp på kanterna).
Blanda keso, russin, mandel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, tilllsätt apelsinsaft och rör ner i kesoblandningen. Bred ut hälften av smeten i formen. Skiva äpplena tunt och lägg dem som “taktegel” över kesoblandningen. Bred ut resten av blandningen över äpplena.
Grädda kakan ca 40 minuter. Pudra över litet kanel och servera med lättvispad grädde.
Övrigt:
6 port.
Innehåll:
500 g keso
1 dl russin
1 dl grovhackad mandel
3-4 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
3 msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin
saft från 1 pressad apelsin
3 röda äpplen, gärna syrliga
kokos till formen
kanel
2 dl lättvispad grädde
Originally posted 2015-09-01 07:22:22. Republished by Blog Post Promoter