Äppelkaka i långpanna! Anitas rörda äppelkaka – en riktigt god äppelkaka i långpanna!
- Portioner: 6-8
- Tillagningstid: 90 minuter
INGREDIENSER
- 100 g margarin
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- 1½ dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
FYLLNING:
- 2-3 äpplen, i klyftor
- 1 tsk kanel
- 3 tsk socker
Gör så här
- Rör om smör och socker smidigt.
- Blanda i ägg och vaniljsocker.
- Blanda ihop mjöl och bakpulver.
- Rör ned mjölk omväxlande med mjölet i smeten.
- Bred ut smeten i en smord och bröad gjutjärnsstekpanna (eller långpanna, form etc).
- Skala äpplen, urkärna. Skär i klyftor. Vänd i socker/kanelblandningen och stick dem i smeten.
- Grädda i 45 min 175 grader.
- Njut!
Originally posted 2015-04-24 12:06:23. Republished by Blog Post Promoter