Äppelpaj med smuldeg

Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt!
Ingredienser
äpplen
kanel
150 g margarin
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smörj och bröa en pajform. Skala, kärna ur och klyfta äpplen och lägg i formen så att det täcker botten. Kör äpplena på högsta effekt i micron tills de blir mjuka. Blanda margarin, socker mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg; antingen med fingrarna eller med elvisp. Strö kanel över äpplena och bred ut smuldegen överst. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° tills pajen är gyllene.

Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter

15 thoughts on “Äppelpaj med smuldeg”

  1. Asså nu blir jag lite förvirrad! Läste kommentarerna och fattade det som att det skulle vara choklad och banan i också? Ska det vara vit eller ljus choklad?! Blir galen, gjorde en med mörk choklad men det blev ju inte alls gott! Ska man steka bananen innan eller nåt?

  2. hahahahaha, ååå, de här kommentarerna gjorde min dag! helt underbart. jaja.. nu ska i alla fall jag göra äppelpaj. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *