Tag Archives: Kanel

Farmors prisbelönta äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.2/10 (13 votes cast)

Det här behöver du:
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 gr smör
1 ägg
5 äpplen (granny smith)
2 msk kanel
2 msk socker

Så här gör du:
Skala och riv äpplena på grova sidan av rivjärnet, blanda med kanel och 2 msk socker. Blanda övriga ingredienser till en smulig deg. Smöra en kakform. Tryck ut hälften av degen i botten, lägg de rivna äpplena emellan och avsluta med degen smulad över. Baka i 200 grader cirka 30 minuter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 11 votes)

Originally posted 2015-01-05 13:19:11. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (99 votes cast)

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Continue reading Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 28 votes)

Originally posted 2015-07-08 23:21:39. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (15 votes cast)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 7 votes)

Originally posted 2015-06-23 21:12:18. Republished by Blog Post Promoter

Min egen äpplekaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (17 votes cast)

Min egen äpplekaka

Ingredienser

6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör så här

Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +12 (from 18 votes)

Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter

Lollos Äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (13 votes cast)

Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form.

Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över – strö över kakan.

Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.

Ett recept på en klassisk svensk äppelkaka. Ett recept på en mycket god och saftig äppelkaka.

Klocka Tid: 1 timme

Muffins 1 sockerkaka
Du behöver:

Sockerkaka:
100 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk socker
½ msk kanel
Gör så här:

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Originally posted 2012-07-22 12:26:36. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj på härliga vinteräpplen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (12 votes cast)

Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica!  Receptet är en blandning  av skånsk äppelpaj och smulpaj. Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter

Maggans äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (35 votes cast)

Äppelkaka i långpanna – ett enkelt och gott recept på äppelkaka i långpanna! Continue reading Maggans äppelkaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Originally posted 2015-09-19 10:26:42. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (21 votes cast)

Nyttigare äppelpajreceptet med havregryn – enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn.

Enklaste äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare äppelpajreceptet där man får en riktigt god äppelpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig äppelpaj så blir äppelpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
2. Lägg äpplena i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över äpplena.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över äppelskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)

Originally posted 2015-07-21 00:54:53. Republished by Blog Post Promoter