En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar… Continue reading Knäckäppelpaj
Originally posted 2015-08-23 05:57:10. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-08-23 05:57:10. Republished by Blog Post Promoter
Skala äpplena och skär dem i stora klyftor. Låt dem koka 2 min. i sockrat vatten och placera dem sedan på ett smörat, eldfast fat. Koka hastigt i en kastrull smöret, mjölet och mjölken och tillsätt mandeln och sockret. Bred smeten över äpplena och grädda kakan i ca 225º värma tills den fått en svagt guldgul färg. Servera kakan ljum tillsammans med vispad grädda eller kaffegrädde.
Storlek:
4 port.
Ingredienser:
6 stora äpplen
1 dl skalad och hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 msk mjölk
3 msk smör
1 msk vetemjöl
Originally posted 2015-09-28 11:09:42. Republished by Blog Post Promoter
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Portioner: 4
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 äpplen
1/2 dl valnötter
10 kärnfria katrinplommon
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Originally posted 2015-02-16 23:55:17. Republished by Blog Post Promoter
Skala äpplena och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills äpplena blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från äpplena och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!
Ingredienser:
1½ liter äpple
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver
Originally posted 2015-06-29 22:11:27. Republished by Blog Post Promoter
Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Continue reading Glutenfri äppelpaj
Originally posted 2015-08-11 04:02:35. Republished by Blog Post Promoter
Recept på äppelpaj med kokos – en smulpaj med äpplen och kokosflingor! Mycket gott och enkelt recept. Ett recept på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept! Continue reading Äppelpaj med kokos
Originally posted 2015-08-14 04:24:59. Republished by Blog Post Promoter
För ett tag sen blev Malin Hellberg tillfrågad att testbaka en paj från Arla. Hon valde att göra kryddig äppelpaj med egna äpplen från äppelträdet i trädgården. Hon insåg mitt uppe i allt att hon inte hade några hasselnötter hemma, utan i stället tog hon hälften solroskärnor och hälften hackade mandlar. Blev ett riktigt fint crunch! (Och smuldegen är god att äta som den är…) Pajen lever dessutom upp till sitt namn – den är verkligen kryddig!
Hon gav pajen tummen upp, och extra plus för att den var så enkel att göra!
Continue reading Kryddig äppelpaj
Originally posted 2015-08-05 03:20:58. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-09-13 09:37:10. Republished by Blog Post Promoter
Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Continue reading Appfelpaj light
Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter