Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Continue reading Glutenfri äppelpaj
Originally posted 2015-08-11 04:02:35. Republished by Blog Post Promoter
Glutenfri äppelpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri äppelpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Continue reading Glutenfri äppelpaj
Originally posted 2015-08-11 04:02:35. Republished by Blog Post Promoter
Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Continue reading Appfelpaj light
Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter
Gör sockerkakan, rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form.
Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över – strö över kakan.
Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.
Ett recept på en klassisk svensk äppelkaka. Ett recept på en mycket god och saftig äppelkaka.
Klocka Tid: 1 timme
Muffins 1 sockerkaka
Du behöver:
Sockerkaka:
100 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk socker
½ msk kanel
Gör så här:
Originally posted 2012-07-22 12:26:36. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter
Fias amerikanska äppelpaj med lock är en äppelpaj som passar riktiga oss alla gottegrisar. En amerikansk rackare till äppelpaj som är söt och knäckig i smaken. Alla älskar amerikanska äppelpaj men det är inte så enkelt att få äppelpajen att bli både god och knäckig i smaken såsom de flesta vill ha den. Det är inte ofta man får tag i ett bra äppelpaj recept på en amerikansk äppelpaj. Nu har vi på äppelpaj.se hittat ett enkelt och härligt recept för att göra en amerikansk äppelpaj. Detta äppelpaj recept på en härlig amerikansk äppelpaj är från Bakspecialisten Jessica! En riktigt god och krispig amerikansk äppelpaj med knäckig yta och varma mjuka äppelbitar! Om du vill försöka dig på att tillaga äppelpajen så går det ganska snabbt och receptet är enkelt att följa och tillaga en smarrig amerikansk äppelpaj. Passa på och laga en god amerikansk äppelpaj. Det tar ca 50 minuter att tillaga fias härliga amerikanska äppelpaj! Continue reading Fias amerikanska äppelpaj
Originally posted 2015-07-11 23:36:11. Republished by Blog Post Promoter
Äppelpaj med smuldeg – ett enkelt recept på äppelpaj gjord på smuldeg -en äppelpaj med smuldeg helt enkelt! Continue reading Äppelpaj med smuldeg
Originally posted 2015-10-04 11:59:38. Republished by Blog Post Promoter
Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna äpplena – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två äpplen och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter
Ingredienser:
1 ½ – 2 dl vispgrädde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker
Blanda ner kanelen i grädden. Låt stå i 1 – 2 timmar. Vispa.
Äppelkaka
2 ägg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 äpplen
1 msk mjöl (japp – endast!)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 20 mandlar
Vispa äggen och sockret.
Originally posted 2012-08-26 13:36:06. Republished by Blog Post Promoter
Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica! Receptet är en blandning av skånsk äppelpaj och smulpaj. Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen
Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter
Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj.
Portioner: 8-10
Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg äpplen
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär äpplena i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills äppelskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.
Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.
Originally posted 2015-05-27 16:47:16. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-10-22 14:23:24. Republished by Blog Post Promoter