Tag Archives: Havregryn

Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.7/10 (51 votes cast)

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg äppelskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Continue reading Världens enklaste äppelpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 13 votes)

Originally posted 2015-07-24 01:31:20. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med lågt GI

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/10 (71 votes cast)

En riktigt god och nyttig äppelpaj med lågt GI. Äppelpajen är väldigt enkel och det går väldigt snabbt göra äppelpajen. Enkel äppelpaj smulpaj gjord på äpplen och  –  äppelpaj med lågt GI. Continue reading Äppelpaj med lågt GI

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 13 votes)

Originally posted 2015-09-07 08:31:28. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med smultopping

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (13 votes cast)

Äppelpaj recept med smultopping som Malin Hellberg och Peter gjorde tillsammans! Hon tycker att pajen är barnsligt lätt att göra och lika barnsligt gott att äta! Pajen passar utmärkt med någon av de svenska äppelsorterna som finns att köpa i affärerna nu (om man inte har ett eget äppelträd förstås, det vore ju det optimala). Receptet hittade hon hos Emelie, och gjorde några yttepyttesmå förändringar. Continue reading Äppelpaj med smultopping

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Originally posted 2015-03-07 03:08:04. Republished by Blog Post Promoter

Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (39 votes cast)

Härlig och smarrig tysk äppelpaj – tysk appfelpaj light – enkelt recept på tysk äppelpaj. Detta är en tysk light äppelpaj, dvs den är nyttigare än vanlig äppelpaj. Continue reading Appfelpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +8 (from 10 votes)

Originally posted 2015-09-16 09:47:10. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (99 votes cast)

Äppelpaj med havregryn – ett enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn – enklaste äppelpajreceptet med havregryn. Continue reading Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +14 (from 28 votes)

Originally posted 2015-07-08 23:21:39. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (15 votes cast)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 7 votes)

Originally posted 2015-06-23 21:12:18. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (169 votes cast)

Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +17 (from 49 votes)

Originally posted 2015-07-18 00:26:36. Republished by Blog Post Promoter

Min egen äpplekaka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (17 votes cast)

Min egen äpplekaka

Ingredienser

6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver

Gör så här

Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +12 (from 18 votes)

Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter

Äppelpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (21 votes cast)

Nyttigare äppelpajreceptet med havregryn – enkelt och gott recept på äppelpaj med havregryn.

Enklaste äppelpajreceptet för dig som gillar smulpaj med äpplen som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare äppelpajreceptet där man får en riktigt god äppelpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig äppelpaj så blir äppelpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 äpplen
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
2. Lägg äpplena i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över äpplena.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över äppelskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 9 votes)

Originally posted 2015-07-21 00:54:53. Republished by Blog Post Promoter