Enkel äppelpaj – recept på den enklaste äppelpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir riktigt gott! Continue reading Enkel äppelpaj – enklaste äppelpaj receptet
Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-05-15 14:23:34. Republished by Blog Post Promoter
Knäckig äppelpaj med havregryn – ett enkelt och härligt äppelpaj recept för att göra en frasig och knäckig äppelpaj med havregryn. Äppelpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga äppelpajen! Continue reading Knäckig äppelpaj med havregryn
Originally posted 2015-07-18 00:26:36. Republished by Blog Post Promoter
Fias amerikanska äppelpaj med lock är en äppelpaj som passar riktiga oss alla gottegrisar. En amerikansk rackare till äppelpaj som är söt och knäckig i smaken. Alla älskar amerikanska äppelpaj men det är inte så enkelt att få äppelpajen att bli både god och knäckig i smaken såsom de flesta vill ha den. Det är inte ofta man får tag i ett bra äppelpaj recept på en amerikansk äppelpaj. Nu har vi på äppelpaj.se hittat ett enkelt och härligt recept för att göra en amerikansk äppelpaj. Detta äppelpaj recept på en härlig amerikansk äppelpaj är från Bakspecialisten Jessica! En riktigt god och krispig amerikansk äppelpaj med knäckig yta och varma mjuka äppelbitar! Om du vill försöka dig på att tillaga äppelpajen så går det ganska snabbt och receptet är enkelt att följa och tillaga en smarrig amerikansk äppelpaj. Passa på och laga en god amerikansk äppelpaj. Det tar ca 50 minuter att tillaga fias härliga amerikanska äppelpaj! Continue reading Fias amerikanska äppelpaj
Originally posted 2015-07-11 23:36:11. Republished by Blog Post Promoter
Härligt äppelpaj recept på en skånsk äppelpaj och smulpaj från Bakspecialisten Jessica! Receptet är en blandning av skånsk äppelpaj och smulpaj. Continue reading Äppelpaj på härliga vinteräpplen
Originally posted 2012-01-17 01:12:55. Republished by Blog Post Promoter
En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Continue reading Knäckig äppelpaj med kardemumma
Originally posted 2015-06-17 20:34:13. Republished by Blog Post Promoter
Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj.
Portioner: 8-10
Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg äpplen
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär äpplena i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills äppelskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.
Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.
Originally posted 2015-05-27 16:47:16. Republished by Blog Post Promoter
Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås! Den här pajen har på en bakning blivit en klar favorit! Smarrig, knäckig och enkel! Slängs ihop i ett nafs… och smakar helt ljuvligt! Continue reading Smarrig knaprig äppelpaj!
Originally posted 2015-08-26 06:29:30. Republished by Blog Post Promoter
Min egen äpplekaka
Ingredienser
6-8 äpple
kanel
150 gr. smör
1 1/2dl. socker
2 dl. vetemjöl
1 dl. havregryn
1 msk. vaniljsocker
1 tsk. bakpulver
Gör så här
Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
Bre smeten över äpplen. 200° ca. 25 min. Serveras med vaniljsås.
Originally posted 2015-06-26 21:46:40. Republished by Blog Post Promoter
Continue reading Jennies äppelpaj
Originally posted 2015-08-08 03:31:28. Republished by Blog Post Promoter
Originally posted 2015-10-19 13:55:48. Republished by Blog Post Promoter